Drs. Ir. Bart Pinkse

Bent op u zoek naar een dierenarts die gewend is vissen te behandelen, dan bent u hier aan het goede adres. Hieronder volgt een korte toelichting op de gevolgde opleidingen.

Bart Pinkse heeft aan de Landbouwuniversiteit Wageningen gestudeerd. Hij heeft de studie Zoötechniek (in de volksmond vaak veeteelt genoemd) gevolgd met als specialisatierichting visteelt. Tijdens deze periode ontwikkelde hij een passie voor koi. Een buitenlandse stage van een half jaar werd aangegrepen om hier meer mee te gaan doen. Via Kyoto Koi Farm werd contact gelegd met koi kweker Ogata in Japan en in 1998 heeft hij een half jaar alle aspecten van het houden en kweken van koi van dichtbij kunnen volgen.

Na deze studie te hebben afgerond is hij begonnen aan de studie diergeneeskunde in Utrecht. Zodoende heeft hij de opgedane kennis van de visteelt, voeding en recirculatiesystemen kunnen uitbreiden met diergeneeskundige kennis.

Na zijn afstuderen heeft hij als dierenarts in een gemengde praktijk gewerkt waar hij vooral met koi en gezelschapsdieren werkte. Hij werkt parttime voor een gezelschapsdierenpraktijk in Rotterdam, DAP de Uitweg. Meer ervaring met spoedeisende hulp voor gezelschapsdieren heeft hij opgedaan als dierenarts in de Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden Nederland, onderdeel van de Universiteit Utrecht.


Koi Care:       +31 (0)6 4039 2531

Gerbrandyborch 30,    5241 HK Rosmalen

info@koicare.nl

Algemene Voorwaarden

© 2017, Koi Care